A nagyobb pártok összefogásáról

 

A jelenlegi állás szerint a DK–MSZP–Párbeszéd-Zöldek (LMP), a Jobbik és a Momentum még mindig lehetséges, hogy a egy soron következő országgyűlési választásnál összefognak. Az MSZP az MSZMP utódpártja, ez a párt a rendszerváltás csúfos kudarcának az egyik fő felelőse. A Gyurcsány párt és a Párbeszéd az MSZP-ből szakadt ki. A Jobbik a Magyar Gárda nevű rasszista és zsidógyűlölő szervezetből jött létre; a Jobbik vezetősége az addig szétszóródott kisebb neonáci/fasiszta csoportokból állt össze. A koalíció többi résztvevője még önmagát se tudja karakteresen meghatározni, hogy mit akar, mert az LMP nem liberális bár annak vallja magát, a Momentum 2018-ban az LMP-ről másolta a politikai programját. Nem csoda, hogy ez nem volt elegendő a Fidesz-KDNP megbuktatásához.

Ennek a szedett-vedett csoportoknak kellene szembenéznie azzal a problémával, hogy a Fidesz a teljes törvénytelenségbe taszította a hazánkat. A harmadik magyar köztársaság (ami 1990-ben jött létre) megbukott. Az az alkotmány, amit 1989-1990-ben módosított a parlament megbukott, a Fidesz-féle új alkotmány (Alaptörvény) törvénytelenül lett elfogadva. Az országunk 1990-től kezdve rablók prédája lett (pl.: MSZP). -> Ki kell kiáltani a 4. magyar köztársaságot, minimalizálni kell a politikai hatalmat, maximalizálni kell az államon belüli nyilvános működést, az állami szakmáknak önkormányzatiságot kell kapniuk és az üzleti életet demokratizálni kell. Erre ez a fasiszta-exkommunista-karaktertelen csoport nem képes. A magyar társadalomnak egyértelműbb akaratot kell nyilvánítania. Az ex-kommunista, fasiszta, fél-liberális koalícióból egy hatalmas bukás lenne kormányon.

Alapvető információ: egy kormányváltásnál nem csak a kormány leváltására érdemes fókuszálni, hanem a kormányváltás utáni időszakra is. Márpedig egy ex-kommunista, fasiszta, fél-liberális koalíció garantálja a totális politikai káoszt.

Más pártokkal közösen

A pártunk limitálja a tagfelvételi létszámot, mert a mennyiség nem egyenlő a minőséggel. Ez abban is megmutatkozik, hogy nem vagyunk hajlandók mindenkivel összefogni, csak azért, hogy látszólag többen legyünk. Akikkel nyitottak vagyunk az összefogásra az a: Kétfarkú és a Magyar Péter-féle párt.

Nagyon kevés ember is képes nagyon nagy változást elérni, csak az egységes, közös akarat és kitartás szükséges. A kitartás egy olyan tulajdonság, amit az emberiség mindig sokra értékel. A kitartás tiszteletet ébreszt.

Milyen kockázatokat látunk a Kétfarkúban és a Magyar Péter-féle csoportban? Őszinték leszünk, kár lenne titkolózni:

A Kétfarkúnak az alapgondolkodása volt 2024-ig, hogy ők nem akartak vezetők lenni, inkább egy-egy képviselőt juttattak be sok önkormányzati testületbe és onnan háborogtak, hogy mindenki milyen korrupt. Ezzel az egésszel nagyban alábecsülték önmagukat. Meg kellett volna ragadni a hatalmat és változtatni. 2023-ban Budapesten már 20% fölötti népszerűséget mutattak a közvéleménykutatások nekik, ők ezt arra használták fel, hogy az elnöküket bejuttatták (2024-ben) egy kerületi polgármesteri székbe. De ilyen magas népszerűség mellett nem ez a realitás. Mi is indítunk polgármesteri székért jelöltet, ez nem egy nagy dolog, főleg nem ilyen magas népszerűség mellett. Ez a 2024-es kis polgármesterkedés már megint nem szólt másról, mint önmaguk folyamatos alábecsüléséről. Ilyen népszerűség mellett már realitás az állandó tüntetések szervezése és a hatóságokra nyomás gyakorlás a romokban álló törvényesség helyreállításáért. (Önmaguk folytonos alábecsülése helyett.) – Ez persze nem zárja ki az összefogást velük.

A Magyar Péter-féle párt esetében az igazi kockázati tényezőt a következő dologban látjuk: a rendszerváltás óta az a szokás vezetői körökben, hogy egymás bűncselekményeiről bizonyítékokat gyűjtenek és azzal zsarolják egymást a hatalmon lévők, hogy ha valaki nem teljesíti a nagy vezér akaratát, akkor az adott ember lopásairól begyűjtött bizonyítékok az ügyész elé kerülnek és irány a börtön. (Például: a romák nagy tolvaját, Farkas Flóriánt azzal zsarolta Orbán, hogy Flórián belenyúlt a közpénzekbe, amikor állami pozícióban volt, és erről begyűjtötték a bizonyítékokat. Mondták neki, hogy most vagy azt csinálja, amit parancsol neki Orbán, vagy megy az ügyész elé a bizonyítékköteg és onnan Flórián megy a börtönbe.) Erre mondta azt Varga Judit (volt igazságügyi miniszter), hogy a Fidesz egy maffia, ahonnan nem lehet csak úgy kilépni. Nagyon nagy kérdés Magyar Péter esetében, hogy róla vajon vannak-e ilyen bizonyítékai Orbánnak? És ha vannak, akkor meg tudják-e ők fordítani a megfelelő pillanatban? – Ez nem zárja ki teljesen az együttműködést vele (mert lehet, hogy bizonyos dolgokat nem tett meg), de bárhogy is alakuljon, nem adhatunk neki olyan pozíciót, ami nélkülözhetetlen (mert bármikor megfordulhat).

Belső megoldásunk a minőségre

Mivel állami pénzt nem fogadunk el, így a pénz miatt gyülekező közéleti szociopaták se jelennek meg, mert nincs ingyen pénz a pártunkban. Kevesen vagyunk és nem tömeges tagságot akarunk, hanem szívből élő embereket keresünk, akik elsősorban jó emberek. Másodsorban jó szervezők, vagy jó szakemberek.

Megosztom...