belepnek szakmaisag es demokracia partja

Pártunk (szakmánként) szakmai csoportokra oszlik. Mindenkinek legalább egy szakmai csoportba be kell lépnie.

Mindenki maximum 2 szakmai csoportnak lehet a tagja.

 • Mindenkinek a szakmájához tartozó munkáltatói igazolást VAGY végzettséget igazoló dokumentumot VAGY iskolalátogatási igazolást kell felmutatnia.
 • Ezen kívül mindössze két dolog kell: a személyigazolvány számot jegyezzük fel és a lakhelyként szolgáló település nevét.
  (A személyigazolvány száma ahhoz kell, hogy ha egy nagyobb létszámú pártgyűlésen beléptetés van, akkor a személyigazolvány számából be tudjuk azonosítani a tagunkat – de közben nem tárolunk róla „érzékeny” adatokat pl.: pontos lakcím, anyja neve stb.) (A lakhelyként szolgáló település a kampányhoz kell, hogy kopogtatócédula gyűjtését és a helyi lakossági fórumot könnyen meg tudjuk szervezni.)

Pártunk nem szed tagdíjat se kötelező, se önkéntes jelleggel, hogy ne zárjuk ki a szegények belépését sem. Ebből sok dolog adódik: egyrészt, mindenki kénytelen a valóságban élni, nem tud elsüllyedni a „közéleti megélhetésben”. Emiatt nem alakul ki pártbürokrácia. Pénzügyeink még egyszerűbbek és emiatt még átláthatóbbak.

 • Először a párt elnöke elbeszélget a belépni kívánókkal, hogy kiszűrje a „trollokat”, ez nagyon rövid beszélgetéssel kiderül.
 • A jelentkező szakmai csoportja ránéz a végzettségre/igazolásra, ha valamiért kérdéses a dolog (pl.: nem lehet utána nézni az igazolás hitelességének vagy valamelyik szakma határai nem egyszerűek), belekérdeznek szakmai dolgokba a csoporton belül. Ha a csoport elfogadja a szaktudást (diákoknál szaktudás kialakulásának folyamatát), akkor elfogadja a jelentkezőt. Ezzel válik teljes jogú taggá.

Aki belép a pártba elfogadja, hogy a szakmai csoportok ülései nyilvánosak és ezen felül elfogadja a párt szabályzatát, ami ITT található meg.

belepnek_szakmaisag_es_demokracia_partja_3

Jelentkezni itt lehet: gombosl1013@gmail.com

 • Minden olyan szakma tagjára szükségünk van, amely szakmákról külön jogszabály/jogszabályi rész szól. Például: egészségügy, mezőgazdaság, árufuvarozás, munkavédelem stb.
 • Pénzügyi szakember bármely pénzügyi témában, a pénzügy területén minden ágazat reformjára nyitottak vagyunk.
 • Olyanokra, akiknek szakmája az oktatás bármely ágazata.
 • Olyanokra, akik régebben dolgoztak a büntetés-végrehajtásban, rendőrségben, NAV-nál, ügyészségben vagy bíróságon (ezen területek reformjának előkészítéséhez).
 • Volt önkormányzati bürokratákra vagy a bátrabbak/elkeseredettebbek esetében most is hivatalban lévőkre.
 • Számítástechnikai szakemberekre az állam erősebb gépesítéséhez.
 • Ha valaki nem találta meg önmagát a fenti felsorolásban, de innovatív, tanulékony szívesen látjuk

 

Megosztom...