Szakmaisag es Demokracia Partja

Milyen kifogásokat szoktunk hallani?

-Nagyon tetszik a pártprogram, de mostanában nagyon elfoglalt vagyok.

-Belépnék, de félek, hogy kitudódik.

-Szívesen belépnék, de gyerekeim vannak.

-Örömmel belépnék, de most elutazok és utána is elfoglalt leszek.

-Szívesen belépnék, de van rajtam sapka. 

-Szívesen belépnék, de nincs rajtam sapka.

Akinek sikerült leküzdenie a saját kifogásait:

Tagfelvétel alapja

Kevesen vagyunk és nem tömeges tagságot akarunk, hanem szívből élő embereket keresünk, akik elsősorban jó emberek. Másodsorban jó szervezők, vagy jó szakemberek.

A célunk, hogy tömegpárt helyett minőséget garantáljunk. Így a fenti elvek mellett 500 főben limitáljuk a pártunk taglétszámát. (Ilyen létszám mellett könnyebb az esetleges trollkodókat kiszűrni.) Úgyhogy, ha be akarsz lépni, tedd meg most.

Pártunk (szakmánként) szakmai csoportokra oszlik

Mindenkinek legalább egy szakmai csoportba be kell lépnie

Ha nincs érdemi szakmád, de jó szervező vagy, akkor a szervezői csoportba léptetünk be

Egyébként mindenki maximum 2 szakmai csoportnak lehet a tagja. Ilyen esetben:

 • A szakmájához tartozó munkáltatói igazolást VAGY végzettséget igazoló dokumentumot VAGY iskolalátogatási igazolást kell felmutatnia.
 • Ezen kívül mindössze három dolog kell: a személyigazolvány számot jegyezzük fel, egy e-mail címet és a lakhelyként szolgáló település nevét.
  (A személyigazolvány száma ahhoz kell, hogy ha egy nagyobb létszámú pártgyűlésen beléptetés van, akkor a személyigazolvány számából be tudjuk azonosítani a tagunkat – de közben nem tárolunk róla „érzékeny” adatokat pl.: pontos lakcím, anyja neve stb.) (A lakhelyként szolgáló település a kampányhoz kell, hogy kopogtatócédula gyűjtését és a helyi lakossági fórumot könnyen meg tudjuk szervezni.)

Pártunk nem szed tagdíjat se kötelező, se önkéntes jelleggel, hogy ne zárjuk ki a szegények belépését. Ebből sok dolog adódik: egyrészt, mindenki kénytelen a valóságban élni, nem tud elsüllyedni a „közéleti megélhetésben”. Emiatt nem alakul ki pártbürokrácia. Pénzügyeink egyszerűek és emiatt átláthatók.

 • Először a párt elnöke elbeszélget a belépni kívánókkal, hogy kiszűrje a „trollokat”, ez nagyon rövid beszélgetéssel kiderül.
 • A szakmai jelentkezők esetében: szakmai csoportja ránéz a végzettségre/igazolásra, ha valamiért kérdéses a dolog (pl.: nem lehet utána nézni az igazolás hitelességének vagy valamelyik szakma határai nem egyszerűek), belekérdeznek szakmai dolgokba a csoporton belül. Ha a csoport elfogadja a szaktudást (diákoknál szaktudás kialakulásának folyamatát), akkor elfogadja a jelentkezőt. Ezzel válik teljes jogú taggá.

Aki belép a pártba elfogadja, hogy a szakmai csoportok ülései nyilvánosak és ezen felül elfogadja a párt szabályzatát, ami ITT található meg.

Pártba jelentkezni

Jelentkezni itt lehet: gombosl1013@gmail.com

 • Minden olyan szakma tagjára szükségünk van, amely szakmákról külön jogszabály/jogszabályi rész szól. Például: egészségügy, mezőgazdaság, árufuvarozás, munkavédelem, építőipar, oktatás, nemzetközi kereskedelem stb.,
 • Pénzügyi szakember bármely pénzügyi témában, a pénzügy területén minden ágazat reformjára nyitottak vagyunk,
 • Olyanokra, akik régebben dolgoztak a büntetés-végrehajtásban, rendőrségben, NAV-nál, ügyészségben vagy bíróságon (ezen területek reformjának előkészítéséhez),
 • Volt/jelenlegi önkormányzati bürokratákra,
 • Számítástechnikai szakemberekre,
 • Ha valaki nem találta meg önmagát a fenti felsorolásban, de innovatív, tanulékony szívesen látjuk.

Milyen félelmek lengik körül a pártba belépést?

A legtöbben attól félnek, hogy kirúgják őket a munkahelyükről (főleg ha állami alkalmazottak) vagy vállalkozóként megtagadja tőlük az állam a megrendeléseit, vagy más megtorlás éri őket.

Mennyire megalapozottak a félelmek?

A saját pártunk és más párt tapasztalatai is a következők: még a minisztériumi alkalmazottakat se rúgják ki párttagságért, nemhogy önkormányzati alkalmazottakat vagy tanárokat, diákokat stb. Az állam egy vállalkozótól se vont meg megrendeléseket párttagság miatt.

Ha mégis félsz, mit tehetsz?

Van egy olyan szervezet, ami jogvédelemmel foglalkozik és kormányzati bosszú esetében jól jöhet. A DAS Jogvédelmi Zrt ami magánszemélyek és cégek állandó jogvédelmét végzi. Ez azt jelenti, hogy havi 7 ezer Ft befizetéséért adnak jogi tanácsadást gyakorlatilag korlátlan mennyiségben, plusz peren kívüli megállapodást is finanszíroznak és egy keretösszegig perköltségbe is beszállnak (cserébe a havi 7 ezerért).
Van a TASZ és az Amnesty International, ők is jogokat védenek, de ők nem üzleti alapon, amiatt kevés pénzük van ügyvédekre, úgyhogy ők nagyon korlátozottan tudnak csak segíteni és azt is csak emberi jogok témában (de rengeteg más jog is van, azzal ők nem tudnak foglalkozni).
Az első bekezdésben említett DAS akkor segít baj esetén, ha akkor már van szerződésed. Tehát időben le kell velük szerződni, ha ezt akarod.

Milyen filozófia tud motiválni egy ilyen helyzetben?

 • „A félelmek 90%-a csak a Te fejedben létezik, a valóságban nincs.” Garami Gábor rádiós műsorvezető
 • „Kényelem a fejlődés ellensége.” Jenny Bicks és Bill Condon
 • „A pesszimizmus a lusták fegyvere.” Gombos László
 • Mondd el, és elfelejtem. Mutasd meg, és megjegyzem. Vegyél rá, hogy magam csináljam, és megértem. – Forrás: amerikai indián megfigyelés

aktivizalo idezetek szakmaisag es demokracia partja kinai mondas

 

 

 

 

.
 • „A győztesek olyan vesztesek, akik felálltak és még egyszer megpróbálták.” Dennis DeYoung
 • „A kudarc a sikernek nem az ellentéte, hanem a része.” Gombos László
 • „Ha birkának nézzük a választót, úgy is fog viselkedni, de ha felnőttként bánunk vele, felnőtté válik.” David van Reybrouck, történész
 • „Azt mondják, három féle ember van:
  1. azok, akik mozgatják a szálakat;
  2. azok, akik figyelik, mi történik;
  3. azok, akik azt kérdezik: Mi történt?”

  Steve McDermott, író

Megosztom...