Parlamenti és kormányzati munka előzetes előkészítése

 

Magyarországon az állam 4 nagy tételre költi el az állami bevételek nagy részét: az egészségügyre, az oktatásra, a nyugdíjakra és az államadósság kamatainak kifizetésére. Úgyhogy kiemelten foglalkozunk ezekkel a témákkal.

 

 

Egészségügy témaköre

 

Egészségügy önkormányzatiságot kap:

Az első hat videó leírt anyaga, ami a képernyőn a háttérben fut -> Az egészségügy önkormányzatisága

Kórházak száma és az átmenet levezénylése:

Fizetésemelés, létszámnövelés, egynapos műtétekre tömeges áttérés a modern ellátásért:

Ez a videó nem érinti közvetlenül az egészségügyet, ez a társadalomnak figyelmeztetés, hogy ha így folytatják az önpusztítást, akkor sosem lesz igazán jó egészségügyünk, mert a saját dohányzásuk/alkoholfogyasztásuk ellen mindenki önmaga tud tenni:

Egészséges életmód második fele, jogi pontosítások pl: egészségügy önkormányzatisággal megválasztott vezetőjének pontos jogköre:

Jogszabályok pontosítása, egészségügy önkormányzatiságának részletei, egészségügyi pénztár és a mentők önkormányzatisága, pszichiátria reformja:

Az előző 6 adás még pár kérdést nyitva hagyott, ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához gyűlt össze elegendő szakvélemény és adat. Témaköreink: egynapos műtétek, robotok beszerzése konkrét árakkal, fertőzésveszély elkerülése az ellátásban és a zöldenergia bevételre váltása:

A fenti műsor leírt verziója kibővítve több adattal és képekkel -> 2. köre az előkészítésnek – egynapos műtétek, robotok, NEAK-OEP ösztönzők, fertőzésveszély, zöldenergia

Az egészségügy átalakításának összefoglalása, az átalakítás menetrendje:

A fenti műsor leírt verziója -> Egészségügy átalakításának menetrendje

.

.

.

.

Oktatás témaköre

.
.
Magyarországon az oktatási rendszernek közel 200,000 alkalmazottja van. Az állami oktatás főbb intézményi típusai: bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák és a felsőoktatás.
Minden témakörben először a szakmához kötődő alapvető problémák és adatok feltárásával kezdjük. Eddig 3 db videót töltöttünk meg a magyar oktatási rendszer átfogó problémáinak ismertetésével (nem teljes felsorolásban).

A hazai oktatás problémáinak felsorolásáról a 2. rész:

A hazai oktatás problémáinak felsorolásáról a 3. rész:

.

.

Felsőoktatás reformja

Átfogó problémák és ezekre az átfogó megoldások

Felsőoktatás reformja 2. videó:

.

Az általános iskolák és középiskolák reformja majd később jön. Ott a tananyag átalakítása következik, hogy végre használható, korszerű tananyag legyen. Továbbá modernizáció lesz a másik változtatás a hétköznapokban. A harmadik, pedig a munkavállalók helyzetének módosítása: lényegesen magasabb fizetések, könnyebb elbocsáthatóság. Mellette a bölcsődék és óvodák reformja, ott csak a munkavállalókat érintő részben lesz nagyobb változás.

.

.

.

.

Vidékfejlesztés témaköre

 

Természetesen az egészségügy és az oktatás színvonalának javulása is fejleszti a vidéket, de vannak módszerek, amik külön a vidék fejlesztésére vannak specializálva. Alábbi videókban ezekkel a módszerekkel foglalkozunk.

Vidékfejlesztését előkészítő videó témakörei: először is a hazai vidék helyzete, nyomorgó térségek, alapvető adatok, a rendszerváltás összeomlásának következményei, sikertelen támogatási módszerek, közfoglalkoztatás problémái és a nyomorból kivezető útra lépés: milyen vállalkozási lehetőségeket érdemes támogatni vidéken a nyomor felszámolásához

Vállalkozási lehetőségek vidéken, amik érdemesek rá, hogy állami támogatást kapjanak, ezzel a vidéki közmunkás és eddig munkanélküli csoportoknak önálló vállalkozása legyen. Ehhez szükséges oktatás: nyelvismeretek kötelező elsajátítása, marketing ismeretek és termelési ismeretek oktatása. Mennyi településnek érdemes ilyen támogatást adni. Szövetkezetek szervezése azon települési vállalkozásokban, amik állami támogatással jönnek létre és azonos témakörben adnak el. Szükséges kormányzati támogatás összege. Vidékieknek 100%-ig elektromos autók állami megvásárlása. Benzinkutakon ingyen lehet majd az elektromos autókat tölteni. Mindehhez pénzügyi források. A rosszul keresők adócsökkentése.

.
.
.
.

Városfejlesztés témaköre

.
A városok fejlesztése sokkal kevésbé drámai feladat, mint a vidékfejlesztés, két okból is: a szegények kétharmada vidéken él és csak az egyharmada a városokban, ami közel másfél millió városi szegényt jelent. De közülük több százezer embert fog érinteni a rosszul keresőknek szóló adócsökkentésünk. A szegények alacsonyabb száma mellett a másik dolog ami miatt sokkal egyszerűbb a városfejlesztés, mert a városokban összpontosul az ország összes pénze. Ezért a városfejlesztés esetében elég egy-egy körülményen változtatni és az élet azonnal teljesen megváltozik például: jelentős számú új ingatlant fogunk építtetni a városi szegényeknek, ezzel felszámolva a lakhatási szegénységet, tehát a legrosszabb lakáskörülményeket. Ha jó helyen kapnak új lakást, ezzel teljesen új lehetőségek nyílnak meg előttük és többé nem kell őket segíteni, ők már megoldják az életük dolgait maguknak. Városokban a középrétegen ugyanígy tudunk segíteni: a lakásállomány azért drága, mert kevés az eladó/kiadó ingatlan, ezért plusz ingatlanokat építtetünk, hogy ezzel lenyomjuk az extrémen magas albérlet és lakás árakat. Továbbá a városok fejlesztése a közlekedés átalakításával és az utcák zöldítésével vihető végbe. Ennek részletei:

Jan Gehl – Élhető városok című könyvét megnéztük, hogyan lehet a magyarországi helyzetre fordítani, tehát hogyan lehet élhetőbbé tenni városainkat, hogyan lehet egy város emberbarát.

1. videó tartalma: autósszemszög feladása, helyette a fenntartható közlekedési formák elősegítése: kerékpároknak és a gyalogosoknak több hely, erősebb tömegközlekedés. Mai modern város fogalma: a környezet védelmére berendezkedett város kialakítása. Utcák forgalmának átalakítása. Szegényeknek kedvező közlekedés.

2. videó tartalma: sétálóutcák számának növelése, autó-mentes terek kialakítása Pesten, kétszintes bekamerázott kerékpártárolók létrehozása. Központi helyeken munkahelyek létrehozása, városban mesterséges kis patak mellette kiülős teraszok. Városokban zöld terület maximalizálása. Ember-barát utcatervezés, ember-barát tértervezés:

3. videó tartalma: köztereknél magyarországi rossz példák, azok átalakítása. Közösségi termőkertek.

4. videó tartalma: Duna-part megfelelő felhasználása. Autósoktól elvesszük a leglényegesebb pesti utcákat, ezeket megkapják a gyalogosok, a kerékpárosok és a tömegközlekedés. Hogyan lehet egy várost biztonságossá tenni. Télen is működőképes városi élet kiépítése. Erről a videó linkje:

Azért nem jelenik meg a videókép, csak egy link, mert a sok videóképtől lelassult az oldal betöltése.

https://www.youtube.com/watch?v=L4ymELWCHpg

5. videó tartalma: akadálymentesítés a városok utcáin, terein.

https://www.youtube.com/watch?v=8l-ripZTVk8

6. videó: új metrók helyett: gyors buszhálózat (Bus Rapid Transport). Ugyanez a megoldás az új trolik és villamosok helyett is. A metrók vs. kiépített buszos szállítórendszer kiépítéséről videó:
.
7. videó: új házak és új városrészek ember-barát tervezése. Városrészek átalakítása. Aki végignézte az első hat videót már amatőrként is eljut arra a szintre, hogy egész városrész tervezését is képes átlátni. A városrészek tervezése utáni téma: városi aktivitás növelése. Elérhetősége:
.

8. videó tartalma: művészet a városokban, városi élet vizsgálata. Gettó környékek felszámolása, példa a nyolcadik kerületi gettó 1990 utáni megszüntetése. Bűncselekmények száma a budapesti kerületekben. Bűncselekmények száma az ország más városaiban: top 10 legbiztonságosabb település.

https://www.youtube.com/watch?v=lXhZ5KKw5r0

.

9. videó tartalma: Budapest szegényebb kerületeinek fejlesztése. Az ország szegény térségeinek központi településein fejlesztések (Miskolc, Szeged, Debrecen, Nyíregyháza stb.). Mivel több lehetőség lesz a bicikli használatára, ezért városi és vidéki szegények között kerékpárokat osztunk ki. Passzív társasházak építése keretében minimum 100,000 passzívlakást építünk a szegényeknek.

https://www.youtube.com/watch?v=0mdMpBNyHl8&t

.

10. videó tartalma: városfejlesztésről szóló törvény előkészítése – általános szabályok városfejlesztéshez:

.
.
.
.

Turizmus és vendéglátás reformjának témaköre

 

Magyarországon 400,000 embert foglalkoztat a turizmus. Évente Magyarországra több mint 8 millió turista érkezett (a világpánik előtt). De a turisztikai ágazat olyan rosszul van menedzselve, hogy még ez a 400 ezer fő is alig tud belőle megélni (évente 8 millió turista mellett is). Tehát a cél a jobb menedzsment.

Első videó tartalma: legfontosabb adatok ismertetése, Budapesten egy átlagos turista napja és pénzköltése, országimázs modernizálása, rasszizmus letörése és a Budapesten belüli utazás:

Második videó tartalma: turisták reklámokkal útbaigazítása, egységes szakma kiépítése, szakma gondjai. A turisztikai és vendéglátási szakma közösen országos szinten önkormányzatiságot kap: megválaszthatják a velük foglalkozó hivatal tagjait. Adócsalás visszaszorítása, turisztikai szakma oktatásának megváltoztatása, együttműködés más szakmákkal és a turizmus régiónkénti adatai a műsor témái:

Harmadik videó tartalma: gasztronómia szükséges változása, turizmus kiterjesztése Pest szegényebb kerületeire, szórakozóhelyek reformja, magyarországi turizmus nemzetközi összehasonlításban. EU-s támogatások: az üzleti élet káosza.

Ha addig elbontják ezeket az épületeket, akkor a Kádár villát rekonstruáljuk, a Castro-villa helyett viszont egy igazi kubai hacienda kerül kialakításra. Ezekben a tervezettnek megfelelően helyezzük el a két múzeumot. A hotelt kisebb kivitelben, rekonstruálva újraépítjük.
A helyszín Aliga vagy annak a közvetlen környéke lesz. Mert a történelem, az történelem, a turisztikai bevétel pedig turisztikai bevétel.

.

.

.

.

Kisebbségi/nemzetiségi önkormányzatok témaköre

.
Kisebbségi más szóval nemzetiségi önkormányzatok a semmittevést, a korrupciót, a kisebbségi választások elcsalását és a helyi (magyar) önkormányzatoknak teljes körű kiszolgáltatottságot jelentik jelenleg. Ezek az intézmények megalázzák és elnyomják a kisebbségeket, különösen a roma önkormányzat az, ami egy az egyben a romák elnyomását hozta létre, a totális korrupcióval. Az 1990 utáni hazai törvényalkotók arrogáns, rasszista magatartása a következő helyzetet eredményezte: a romák papíron sok pénzhez jutottak a rendszerváltás óta, de a valóságban a magyar vezetőrétegnek kiszolgáltatott korrupt vezetőik zsebre tették a pénz egy részét, a másik részét visszautalták a törvényalkotók személyes számláira. A magyar kormány nevezi ki a romák saját országos vezetőit, rablókat, köztörvényes bűnözőket ültetnek a nyakukba, megalázzák őket. Ez lett „önkormányzat” címszó alatt. 12 videónyi idő (6 óra) kellett ahhoz, hogy a törvénybe iktatott minden elnyomási forma, minden aljasság kikerüljön.
Nekünk magyaroknak sem érdekünk, hogy bármelyik kisebbség megszégyenüljön és hogy korrupt, elnyomók élősködjenek rajtuk a mi pénzünkből. Csak olyan kisebbségi/nemzetiségi önkormányzati rendszerre adunk pénzt, ami tisztességes. A törvényalkotók 1990 után ebben a témában is szembe mentek a hazánk érdekeivel, azzal hogy létrehozták ezt a korrupt rendszert. Ennek a helyzetnek a felszámolását sima ügy volt előkészíteni: 

.
.
HAMAROSAN FELTÖLTÉSRE KERÜL
Megosztom...