Szakmaiság és Demokrácia Pártja - Kongói Demokratikus Köztársaság küldöttje bemutatkozás

Kongói Demokratikus Köztársaság

A Kongói Demokratikus Köztársaság lakosságszáma 112 millió fő. Kongó, Afrika második legnagyobb területű országa. A médiában és Hollywood filmjeiben is extrémen ritkán jelenik meg Afrika, de akkor is fegyveres konfliktusok, éhínség vagy természeti katasztrófák kerülnek bemutatásra. Ha fotókat keresünk Afrikáról, akkor térképeket és természetfotókat találunk. A BBC, a CNN, Euronews és a világsajtó más részei nem számolnak be a kontinens valós eseményeiről. A kialakított kép:

ensz békefenntartás

Nézzük, mi a helyzet Afrika szívében, Kongóban

Az ország 2018-ban váltott demokráciára. Már addig is látszódtak az átfogó fejlődés egyes elemei, de 2018 óta felgyorsultak az események. A fiatal társadalmuk nyitott az innovációra. A városok egyre gyorsabb ütemben fejlődnek. A gyermekek iskolázottságának a helyzete is javulóban van. Bár Kongóban az egy főre eső átlag jövedelem még mindig alacsony, de az átfogó fejlődés miatt már nem csak ásványkincsek kiaknázása az egyetlen üzleti lehetőség az országban. Egyre jelentősebb a szolgáltatói szektoruk is.

Kongó fővárosa 1

Közös témánk

Afrikában lényegében 2010 után ugrott meg a fejlődés. Számos ország elképesztő változáson ment keresztül. Afrika déli részén egyre több olyan ország van, aminek a fejlettsége már leelőzte Európa szegényebb országainak fejlettségét. Kongóban majdnem egy évtizeddel később kezdődött meg az érdemi fejlődés, de a következő évtizedben fejlődési robbanás várható a világ 14. legnépesebb országban. Viszont a hazai és a világsajtó érthetetlen módon csak negatív híreket közöl, ami elijeszti a befektetőket és a turistákat is.

Gombos László pártelnök és Mutombo Tshimuanga France tiszteletbeli konzuli képviselet vezetője

Gombos László pártelnök és Mutombo Tshimuanga France tiszteletbeli konzul – Kongó hazai főképviselője

Kép és videó Kongó fejlődő fővárosáról:

Kongó fővárosa 2

 

A robbanásszerű gyorsasággal fejlődő Afrikáról cikkünk:

Hogyan tekintsünk Afrikára?

 

Információk 20 éves lemaradásban:

https://www.britannica.com/place/Democratic-Republic-of-the-Congo/Political-process

https://en.wikipedia.org/wiki/Democratic_Republic_of_the_Congo

Megosztom...