kivaltsagok letorese szakmaisag es demokracia partja

 

 1. Mentelmi jog: a mentelmi jogot megszüntetjük. A mentelmi jog senkit nem fog megilletni.
 2. Önkormányzati választásoknál kitiltjuk pártokat, pártok nem indíthatnak jelöltet, hogy a pártoskodás ne tegye tönkre a helyi ügyek vitelét. Ezzel egy olyan hatalmi kiváltságát szüntetjük meg a pártoknak, ami helyi szinten is csak megosztottságot eredményezett. Ez csökkenti a pártok hatalmát és bevételeit.
 3. Amint megválasztanak minket, eltöröljük a pártok áfa-mentességét, közvetlen állami párttámogatásokat, pártalapítványon keresztüli támogatását, úgyhogy vége az állami támogatásokkal sunnyogásnak. – A mi pártunk ezen elvek alapján működik, ezért ha hatalomra kerülünk, mi leszünk az élő példa, hogy ez igenis lehetséges. – További korlát: a pártok a meglévő ingatlanjaikat el kell adják, hogy ezek fenntartására se kelljen pénzt gyűjteniük, kivéve, amit az államtól kaptak, az visszajön az államhoz.
 4. Kormánytagok és parlamenti képviselők esetében:
 • felszámoljuk a kormányzati autóparkot,
 • nem lesznek szolgálati lakások sem,
 • soron kívüli egészségügyi ellátás megszűnik,
 • szolgálati mobiltelefon nincs,
 • csak a munkaidőben fizeti az állam a mobiltelefon telefonszámláját, de munkaidőben minden hívás rögzítésre kerül és nyilvános lesz,
 • a kormányüdülők megszűnnek,
 • politikusoknak fenntartott Honvéd Kórházi és Semmelweis Klinikai és minden egyéb elit férőhely fenntartása megszűnik,
 • albérleti díjat nem fizet az állam, teljesen mindegy ki hol lakik,
 • testőrből (indokolt esetben) maximum 1-2,
 • külföldi utazás saját pénzből, kivéve külügyminisztériumi alkalmazottakat, Honvédségnél, ha bevetésre mennek és a miniszterelnök: repülőgépen csak másodosztály, szállodából max. 4 csillagos, egyéb költséget nem térít az állam, ezen külföldi utazásokról nyilvános elszámolással tartoznak.

voros szonyeg helikopter politikusi kivaltsagok szakmaisag es demokracia partja

5. Parlamenti képviselők titkársága maximum 1 főből állhat és azt az egy főt is nyilvános pályáztatás útján kell kiválasztaniuk. Parlamenti képviselők nem kapnak plusz díjazást bizottsági tagságért és semmilyen egyéb tevékenységért, csak az „alapfizetést” kapják meg, de azt se csak úgy:

6. Teljesítményösztönzés a politikában: például a miniszterelnöki fizetést havi nettó 350 ezer forintra kell csökkenteni, a mai kb. 1,2 millióról. A teljesítményösztönzés lényege a kormányzatba vetett bizalom növekedése-csökkenése. Ahány %-kal nő vagy csökken a bizalom, úgy változik a fizetés is. Tehát, mondjuk 100%-os bizalom esetében 400 ezer nettó, 0% esetén 300 nettó. VAGY Az átlagbérhez kötjük a politikusi fizetést, ami kb. 350 ezer nettó. Tilos minden egyéb pénzügyi juttatás.

 

Megosztom...