pszichopata diktátorok találkozása

Pénzügyi válság még több pénzügyi válsággal

 

Sokan hibáztatják Orbán Viktort és Vlagyimir Putyint a kialakult energetikai helyzetért. De azt nem szabad elfelejteni, hogy:

  1. Orbán Viktor kormányzata első 10 évében gátolta a zöldenergiás beruházásokat Magyarországon, hogy még véletlenül se legyen megújuló/saját energiatermelésünk (tehát nem az ő hibája, valaki másé…)
  2. Továbbá a zöldenergia termelés visszafogásával még inkább hozzákötött minket Vlagyimir Putyin Oroszországához, annak kőolaj és földgázszállításaihoz (tehát nem Orbán és Putyin hibája)
  3. Utána azt sem szabad elfelejteni, hogy a kormány nem osztott elektromos autókat a szegények között (ahogy mások között se), ezzel is garantálta, hogy ha nem lesz olaj, akkor nagy lesz a baj (ez sem Orbán Viktor hibája)
  4. Utána azt sem szabad elfelejteni, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin többször is tartottak sajtótájékoztatót, hogy Magyarország a világpiaci ár alatt kapja az oroszoktól a földgázt. Bár most azt állítja az Orbán-kormány, hogy a világpiaci áron kell fizetni a gáz árát (tehát ez sem Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin hibája)
  5. Továbbá az Orbán-kormány lényegében megszüntette az úgynevezett panel-programot, aminek a keretében leszigetelték a hazai panelházak közel felét, ezzel csökkentették ezen ingatlanokban a gázfelhasználást 20-40%-kal (tehát ez sem Orbán Viktor hibája) gyakorlatilag leállították az MSZP egyetlen értelmes lépését
  6. Továbbá Orbánék Putyinnal megegyeztek a Paks2 létrehozásában a hazai áramtermeléshez. Ez várhatóan lényegesen növelte volna az áram árát és legalább sokba került (már eddig is) pedig még meg sem épült. Putyinhoz dörgölőzni mindenáron, titkos szerződésekkel, súlyos állami hitelek felvételével (ennek a helyzetnek a kialakulása sem Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin hibája)
  7. Továbbá Orbán Viktor, amit csak tud megtesz, hogy megvétózzon minden segítséget, amit Ukrajnának küldene a NATO és az EU. Eddig 80,000 ember halt meg az orosz-ukrán háborúban. Ennek a támogatása, Putyin bíztatása sem Orbán Viktor hibája (főleg nem Vlagyimir Putyiné)
  8. Orbán embere Hernádi Zsolt irányítja a MOL-t. A MOL jelentős saját olajkitermeléssel működik, de a MOL a saját állítása szerint az energiahordozóit világpiaci áron szerzi be (saját magától). De közben a MOL-ban van magyar állami tulajdon is, a hazai törvények szabályozzák, mégis lemaradt a szabályozásából az, hogy a MOL nem hazudhat az ár magasan tartása érdekében (ez sem Orbán Viktor hibája, valaki másé… – migránsok, Soros, leszbikusok és még egy páran elég gyanúsak)

 

KATA

Megcsalt minket. A kata szükséges átalakítása helyett jött a kormányzati átgondolatlanság, az érzéketlenség, a hozzá nem értés, a minisztériumi politikai páváskodás. Ezt a KATAsztrófát csak úgy lehetett előidézni, hogy Orbánék figyelmen kívül hagyták az összes pénzügyi szakértő véleményét. Az egész Pénzügyminisztérium minden szakértőjét mellőzték és már kész is a társadalmi bukás, a feketézés előretörése, az elkeseredettség és a düh. 12 éve ez megy, plusz 18, úgyhogy a meglepetés kicsi, a pofára esés közös.

Orbánék egyetlen lépéssel visszatolták az adómorált 20 évvel.

KATA

(A képen két Kata is látható. Az egyik Orbán köztársasági elnöke, a másik Orbán volt oligarchájának volt barátnője)

 

Cikkünk bővül…

Megosztom...