Önkormányzati választások utcai interjúk

5 kérdés az emberekhez

  1. Melyik településen laksz?
  2. Párt-alapon vagy személyes szimpátia alapján döntesz?
  3. Utánanézel a jelölt választási programjának?
  4. Vannak olyan programelemek, amiket konkrétan elvársz?
  5. Szívesen látnál-e nagyobb fokú beleszólást, a helyi lakosság számára, a helyi önkormányzat költségvetésébe?

Utcai interjúk: Budapest, Gödöllő és Kistarcsa szavazóival:

Tapasztalatok az interjúkkal kapcsolatban

Mindenki azt hitte, hogy az utcai interjúknál nincs könnyebb dolog, hiszen a Facebook, YouTube, TikTok és egyéb közösségi oldalak tele vannak olyan emberekkel, akik nagyon nagy hangon osztják meg a véleményüket. Mindenki kemény, bátor és nagyszájú. De a valóság nem ilyen. Az utcai interjúk esetén, az emberek szinte menekülnek az interjúk elől, rengetegen félnek nyilatkozni: állami alkalmazottak, sok nyugdíjas, céges alkalmazottak (ahol a cég az államnak beszállítója) az utca embere elfut ez elől. Ezt a négy főt is alig tudtuk levadászni. Amint arcot kell felvállani a véleményhez, kiderül, hogy annyi gyáva ember él ebben az országban, hogy annak se szeri se száma. Amint arc kell hozzá, már csak páran maradnak a rengeteg megszólítottból. 

Az ilyedősség témakörénél maradva: direkt nem kérdeztünk még nevet sem és azt sem, hogy konkrétan kire szavaz és mégis csak kifogásokat kaptunk, hogy miért nem akarnak kamera elé állni. Úgyhogy amióta elkészítettük az első ilyen interjúkat, már másképp tekintünk a neten ugató típusokra, legfőképpen sehogy nem tekintünk rájuk. Pedig adunk és adni is fogunk rengeteg embernek megszólalási lehetőségeket… Csak találjunk valakit, aki hajlandó a véleményét nyilvánosan, a saját arcával felvállani…

A kormány támogatóinak az elvakultabb 50%-a gyakran mondogatja, hogy szabad országban élünk. Nem élünk abban, egy szabad országban nem futnak el az emberek ilyen kérdések elől.

Ha Te bátor vagy és öntudatos, vagy öntudatossá szeretnél válni, lépje be közénk: https://szakmaisagpartja.hu/belepnek/

Megosztom...