Munkaszüneti napok bővítése

Februárban és júliusban nincs piros betűs ünnepnap, pedig a pihenés minden hónapban jól jön. Emiatt 1-1 plusz piros betűs napot iktatunk be februárba és júliusba. Az egyik egy plusz hétfői nap lesz a másik egy plusz pénteki. Ezek nem lesznek mozgó ünnepek, hogy ne essenek véletlenül se szombatra vagy vasárnapra. A pihenés az eredményes munkához fontos, akit dolgoztatni akarnak, ezeken a napokon 100%-os feláron megtehetik.

Mivel több ünnepünk is levert forradalmakhoz/szabadságharcokhoz és elfojtott társadalmi változásokhoz kapcsolódik, így ezen a két plusz piros betűs napon a vidámságé lesz a főszerep. A hideg, ködös téli időben jöhet a magyar humor napja. Ez kulturális alapot teremt a hazai humor vizsgálatára, változásának bemutatására. Időszakos poénok és állandó poénok bemutatása. Ez történelem is, jelen is. A magyar társadalomnak szerencsére elég jó humora van, úgyhogy nem kell szégyenkeznünk, se szomorkodnunk. Továbbá ideje foglalkozni a humor pszichológiai hatásával. Erre is alapot teremt egy ilyen ünnep.

A másik vidám nap pedig a más országok/ más társadalmak által nekünk nyújtott segítség napja. Például amikor Európa számos országa segített Buda visszafoglalásában. Vagy amikor az első világháború után Hollandia rengeteg magyar árvát fogadott be. Vagy amikor az 1956-os forradalom leverése után jelentős nemzetközi segélyt kaptunk Svájcból, az USA-ból stb. Nyilván ez egy keserédes ünnep, mert többször is rosszul sült el vagy nem volt elég a segítségnyújtás. Ennek a keretében át is lehet beszélni, hogy hogyan érdemes és hogyan nem érdemes más országokon segíteni. Hogy azért mégis csak hálásak lehetünk ezért-azért más embereknek is. Ez amolyan tiszteletadás ünnepe, mert nem csak a rossz dolgok tudnak egy társadalomból közösséget teremteni, hanem a jó dolgok is.

Ha egy társadalomnak mindig minden rossz, az nem inspirál senkit semmire. Ha fel tudunk mutatni humort és tiszteletet, az sokkal inspirálóbb.

Ezzel 2 db háromnapos hétvége jön létre

Ezzel háromnapos hétvégék jönnek, ami segíti a belföldi turizmust.

Megosztom...