Miért nem jön, aminek jönnie kell?

Avagy a tömeges céges csődök elmaradása

Mivel az Orbán-kormány 12 éven át azon dolgozott, hogy minél jobban hozzákösse az országunkat Oroszországhoz, emiatt most a kontinenshez viszonyítva kiugróan magas lett a gáz és áram ára (az elmaradozó orosz gáz- és kőolajszállítás miatt).

A hazai sajtó megjósolta, hogy ez céges csődhullámot fog elindítani, rengeteg cég fog csődbe menni stb. Ez miért nem történt meg? Miért maradt el a csődhullám? Mert eddig, rengeteg cég extrémen pazarolta a gázt és az áramot. Teljesen fölöslegesen fűtöttek és világítottak olyan épületeket, épületrészeket, ahol senki nem dolgozott. Sok vállalat az udvarait is úgy bevilágította, mintha valami stadion lett volna. Rengeteg iroda is száz meg száz fénycsővel, díszkivilágítással működött. Nyáron 20 fokra hűtötték le az épületeket, miközben kint 40 fok volt. Ezen a téren is ment az agyatlan pocsékolás.

A fűtéssel is legalább ugyanilyen pazarlóan bántak. Kinyitogatták az ablakokat, ajtókat, rengeteg cég gyakorlatilag az utcát fűtötte. Napelemekre és napkollektorokra csak a „zöldimádó” cégek fizettek elő, a többi a központi energiát pazarolta. Eddig ment az agyatlankodás. Most végre rákényszerültek a vállalatok, hogy ne pazaroljanak. Továbbá az elektromos autók vásárlása is eddig a butaság kategóriában volt sok cégnél, de a benzin árának a kilövése meghozta az akaratot a zöldítés irányába. Rájöttek, hogy a zöldenergiánál nincs jobb befektetés.

Azok a vállalatok, amik eddig zöldenergiára költöttek, most óriásit szakítanak, mert az ő termékeik ára is ugyanúgy emelhető, mint a konkurenciáé. Csak magasabb a nyereségkulcsuk, mert az áramot napelemből, a fűtést napkollektorból termelik maguknak. Az elektromos céges autókat és alkalmazotti elektromos autókat fel tudják tölteni a céges napelemekből.

Úgyhogy a nem-zöld cégek visszavettek a pazarlásból és ezzel sokan megúszták a csődöt. A zöld-cégek nagyot mentek felfelé, nekik most jött el a dőzsölés időszaka.

3D nyomtatás kétharmaddal csökkenti az energiafelhasználást

 

Azonnali zöld fordulat

Ez az új helyzet gyors tanulást igényel: napelem és napkollektor, elektromos autó, energia hatékony fűtés, hőszigeteléssel, passzív épületek, 3D nyomtatás (ami 70%-kal csökkenti az alapanyag felhasználást).

Megosztom...