Borítókép - ellenzék vs kormány

Miért nem buktatja meg a parlamenti ellenzék a kormányt?

1.)

A Fidesz létrehozta annak a látszatát, hogy őket nem lehet megbuktatni. Ebben komoly segítséget kaptak a parlamenti ellenzéki pártoktól, akik bizony szigorúan tartják magukat a Fidesz szabályaihoz. A Fidesz bevezette a parlamentben, hogy aki felszólal és a felszólalása nem tetszik a házelnöknek (Kövér Lászlónak), azt a képviselőt többszázezres pénzbírsággal sújtja Kövér. Amikor ezt bevezették (másfél évtizede), akkor az egész parlamenti ellenzéknek egy emberként kellett volna felállnia és olyan dolgokat skandálnia, ami őfelsége, Kövér Lászlónak nem fog tetszeni. Így a Fidesz vagy megbünteti az összes ellenzéki képviselőt vagy visszavonja a jogsértő szabályát. Miért? Mert nem hajlandóak az ellenzékiek tartani magukat hozzá.

Történt ilyen? Kövér ellen felszólalt egy képviselő, őt megbüntette, a többi nem szólalt fel.

Miért bukik ebbe bele a Fidesz? Mert tényleges, átfogó ellenállásba ütközik. – Egy embert meg lehet büntetni, ha az egész ellenzéket kell megbüntetni, akkor kilóg a lóláb.

Miért nem tette meg a parlamenti ellenzék, hogy megbüntetteti magát? Mert nem azért mentek oda, hogy egy Ft-ot is veszítsenek a pénztárcájukból.

2.)

A Fidesz behozta azt a házszabályt is, hogy Kövér László kivezettetheti a neki nem tetsző ellenzéki képviselőket. Vajon erre mi a helyes válasz? Az egész ott ülő ellenzék egy emberként olyat kell tegyen, amit őfelsége, a nem túl nagy Kövér László kivezettetéssel kell, hogy büntessen. Miért működik ez? Mert ha az egész ellenzéket egyszerre kell kivezettetni, akkor szintén kilóg a lóláb.

Történt ilyen? Nem, az ellenzék nem próbálta meg élővé tenni, láttatni (még) a saját jogainak eltiprását (sem). A benti ellenzékiek havi szinten zsebre teszik a nagy pénzt, lefizetik a „független” sajtót, hogy csak őket mutassák és ennyi az ő nagy tudományuk.

Miért bukna bele ebbe a Fidesz? Mert amíg csak ugatnak egymásra, az nem egy valós dolog, de ha az ellenzékieket a Kövér által állig felfegyverzett őrök rángatják ki a parlamenti ülésteremből, az húsbavágó. Azt átérzik a szavazók. Az, hogy kidobnak egy teremből, azzal mindenki tud azonosulni.

Miért nem tette meg a parlamenti ellenzék, hogy megbüntetteti magát? Mert ilyen, ha kényelmes hobbipolitikusok uralják a közéletet.

3.)

2018-ban, politikai karrierjük folyamán először az ellenzéki politikusok ellenzékként viselkedtek. Bementek a köztévébe, amit Orbánék 2010 óta a saját tulajdonukként kezelnek, ott be akartak olvasni pár dolgot, joguk volt ott tartózkodni (minden ellenzéki politikus bemehet az állami intézményeibe), de persze nem engedték nekik, hogy bármit is beolvassanak és kommunikálhassanak a köztévén keresztül a magyar társadalommal (miközben a magyar államot a magyar társadalom tartja fent az adóiból). Ráadásul megpróbálták őket kidobni. Tökéletes alkalom a diktatúra megbuktatására. Ilyenkor kellett volna megjelennie az összes ellenzéki politikusnak, de nem jelentek meg. Ha ott vannak mind a 60-an és 60 embert kell kidobni, ahhoz egyrészt elég biztonsági őre se lett volna a köztévének, másrészt az megint lebuktatta volna a Fideszt, méghozzá teljes erőből.

Ha mindenki úgy kapaszkodik a korlátba, mint Hadházy Ákos, vége a diktatúrának. Miért? Mert ha erőszakot kell alkalmazni választott képviselők ellen, az nem néz ki jól. – Ezen felbuzdulva más állami sajtóorgánumnál is el lehetett volna játszani ezt, és minden ellenzékivel részt venni.

Politikai karrierükben először és azóta utoljára csináltak valamit jól - Ellenzéki képviselők kidobása az M1-ből

Miért maradt abba, miért hagyták félbe? Mert bent ülni a parlamentben, felvenni a fizetést mindjárt egyszerűbb. Bár 2018-ban, ott akkor úgy látszott egy pillanatra, hogy van Magyarországon parlamenti ellenzék, de azóta kiderült, hogy nincs.

Mi a Fidesz hatalmon maradásának a pszichés alapja?

A parlamenti ellenzékiek nem hozzák testközelivé az eseményeket. A Fidesz azt állítja a parlamenti ellenzékről, hogy ők Soros ügynökei, a bevándorlók bérencei stb. Hogy lehet ezt szertefoszlatni? Testközelivé kell tenni a diktatúrát az emberek számára. Ha azt látják, hogy az összes parlamenti ellenzéki képviselőt erővel kidobják a köztévéből, akkor azt gondolják, hogy „ez velem is megtörténhet”. A diktatúra így válik testközelivé. Ha kidobnak a parlament ülésterméből a biztonságiak, mert olyat mondtak Kövér Lászlónak (a fideszes parlamenti házelnöknek), ami neki nem tetszett (erre kidobatja az összes ellenzékit), akkor lelepleződik a diktatúra.

Ennél egyszerűbb dolog nincs, mint csoportként leleplezni a diktatúrát és testközelivé tenni az elnyomást. Így hiába él az ember vidéken, ez akkor is fáj. Ez a politika vidéken is érthető.

Mi a Fidesz hatalmon maradásának pénzügyi alapja?

Pénzt utalnak az ellenzéki pártok nagy részének (a parlamentben mindenkinek). Minden évben százmilliókat kap, aki bejut a parlamentbe. Ezzel a pénzzel fizetnek maguknak egy pártapparátust, fizetnek maguknak „független” újságírókat/szerkesztőket és a parlamentben lézengők bent maradnak a parlamentben. Garantált helyük van, garantált finanszírozással, és a status quo fent marad, tehát az életképtelen pártok bent, a valódi ellenzék kint: Tisza Párt, a Kétfarkú, Szakmaiság és Demokrácia Pártja. Nézzük, a Fidesz mit szavazott meg a parlamenti ellenzéknek. Minden összeg millió Ft-ban értendő – a Fidesz milliárd, alatta pedig százmilliós finanszírozás:

Párttámogatások - költségvetés 2024 - 1

A két képen lévő számokat össze kell adni. Ez adja ki a pártok 2024-es állami finanszírozását.

Párttámogatások - költségvetés 2024 - 2

Forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2300055.tv

Mi, a szakmaiság és Demokrácia Pártja nem kérünk az állami támogatásból, nem fogadjuk el. Erről részletek: https://szakmaisagpartja.hu/part-vagyona-es-koltsegvetese/

Megtagadhatná a Fidesz a parlamenti ellenzéki pártok finanszírozását? Igen. Megteszik? Nem. A Fidesznek kell ez a parlamenti ellenzék!

Ha eleged van ebből, csatlakozz hozzánk, hogy végre legyen változás:

https://szakmaisagpartja.hu/belepnek/

Megosztom...