szakmaisag es demokracia partja honvedseg kulugy penzügy torvenyhozas

Az állam melyik területéhez kell a politika?

 

Törvényhozás, pénzügy, külügy, hadügy. Továbbá kell egy Ötletfogadási Hivatal a lakosságtól érkező ötletek miatt. A központi bürokrácia. Az önkormányzatokba kell a politika, de csak korlátozottan, kizárólag helyi szintű politika és a politika része a Kormány kinevezése, ennyi.

 

Honvédelmi Minisztérium

 

A „beöltözött” altiszteket és tiszteket elküldjük továbbképzésre, hogy ne óvónők, raktárvezetők és egyebek irányítsák a hadsereget, hanem egy képzett állomány. Kijáratjuk velük a tiszti képzést. Addig nem lesz más érdemi feladatuk, csak annyi, hogy tanuljanak. A fizetésük érintetlen marad ösztöndíjként.

A bürokrácia megszűnik, ezzel a Honvédelmi Minisztériumnak is vége. Kormánytisztviselők eltűnnek a minisztériumból, eddig a minisztériumban dolgozó katonákat áthelyezzük a katonák közé. A minisztérium szervezete megszűnik. A hadsereg vezetője a honvédelmi miniszter lesz, aki a hadsereg vezérkarának a vezetője, alatta az ezredesek szolgálnak és így az egész hadsereg (ezredesnél magasabb rangok megszűnnek).

Alapvetően a hadsereget olyan rossz helyzetű országokban alkalmazzuk majd, ahol demokratikusan választott kormány irányít, de az államhatalom inog a különböző ellenőrizetlen fegyveres csoportok miatt. Ilyen esetben a rossz biztonsági helyzet az ok, amiért nem tud elindulni a fejlődés.

A rossz helyzetű országokban történő katonai beavatkozásra másik indok, hogy a tehetős országokból indított segélyprogramok többsége megbukik a rossz biztonsági helyzet miatt. Előfordul, hogy kirabolják, vagy meggyilkolják a fegyvertelen segélyszervezetek munkatársait.

Külföldön 2,000 katonát érdemes tartani. Idővel további 4,000 katonát felkészíteni, hogy a világ bármely pontján bevethetőek legyenek.

szakmaisag es demokracia partja honvedseg bekefenntartas ensz

A hadsereg, altató fegyvereket fog használni, melyeket bevetünk, hogy technológiai fölényünket felhasználva elkerüljük a halálos áldozatokat. Mi nem ölni megyünk ki, hanem biztonságot viszünk a térségbe. Plusz az altatófegyverek katonai alkalmazásával új irányt mutatunk a hadviselésében.

Ukrajna nagyobb városainak utcáiban térfigyelő kamerákat szerelünk fel, hogy a biztonsági erők sokkal pontosabban és szakszerűbben végezhessék el a munkájukat, csökkentve ezzel a fegyveres erőszakot a legnépesebb szomszédunkban.

Magyarország úgy lehet újra világpolitikai tényező, ha megvan az erőnk kisebb, gyors beavatkozásokra, amit emberiség ellenes bűncselekmények esetén meg is teszünk.

Elsősorban embernek születünk és csak másodsorban magyarnak vagy európainak vagy bármi másnak, ezért emberi kötelességeinkre koncentrálunk.

Békefenntartáshoz kell

A katonai segítségnyújtás azért is kell, hogy a magyarokat mindig emlékeztesse: vannak nálunk ezerszer nagyobb bajban lévő társadalmak is. Más társadalmak iránti felelősségvállalás kiemelten fontos, hogy igazán demokratikus országban élhessünk.

Sorkatonaság szükséges? Mire jó? Érvek és ellenérvek

 

Külügyminisztérium

 

Itt is megszűnik a bürokrácia, tehát a minisztériumból mindenki távozik. A külképviseleteken dolgozók fő feladata lesz, hogy amelyik országban dolgoznak, arról minden hasznos információt meg kell osztaniuk a magyar társadalommal, a Külügyminisztérium honlapján keresztül. Üzleti lehetőségekről, az ottani kutatás és fejlesztésről, állami szervekről, ottani jogrendszerről, főleg ha az lényeges pontokon tér el az itthoni jogrendszertől. Az a 10-15 fő marad a külügyminiszter alatt, akik külföldön képviselhetik Magyarországot a külügyminiszter vagy a miniszterelnök megbízásából. A diplomáciai tárgyalások nyilvánosak lesznek, csak webkamerával és mikrofonnal ellátott helységekben történhetnek. A magyarországi nagykövetségekre a törvényhozás, a külügy és a kormány tagjai csak bekapcsolt kamerával és mikrofonnal léphetnek be, ott kötelező végig, a tárgyalásról, kép és hangfalvételt csinálni. – Erre azért van szükség, hogy a politikusok az ügyeket ne titokban, az emberek feje fölött intézzék. Minél kevesebb a titok, annál erősebb a demokrácia és annál kevésbé korrupt az állam.

szakmaisag es demokracia partja kulugy

 

 

Pénzügyminisztérium

 

Szervezete kizárólag témák köré tagolódhat, de a hierarchia megszűnik. Kizárólag a miniszter marad, mint főnök, rajta kívül senki másnak nem lesz se főnöke, se beosztottja. (Webkamerákkal és térmikrofonokkal látjuk el az egész épületét, hogy a társadalom szorosan ellenőrizhesse az állami pénzköltés központját: a Pénzügyminisztériumot.)

 

Központi költségvetés előkészítésének lépései

  1. Elérendő célok meghatározása
  2. Cél eléréséhez alkalmazható eszközök
  3. Ezek közül mit tud az állam a leghatékonyabban alkalmazni
  4. Ezekre adjuk ki a pénzt

 

Ez a fajta, cél-alapú költségvetés-tervezés lesz az egész államon belül. Érvek: csökkenti a bürokráciát, célt ad az állami működésnek, megakadályozza a túlköltekezést, megszünteti a fölösleges tevékenységeket, ha vannak célok könnyebb a teljesítményt mérni és a célokhoz teljesítményösztönzést készíteni.

 

A költségvetés tervezése célok szempontból, így néz majd ki

  • Elsődleges prioritások, amik nélkül nem működik az élet Pl.: egészségügy fenntartása, az oktatás fenntartása stb.
  • Másodlagos prioritások: azok a fejlesztések, amik nélkül, hosszú távon, nem fog működni a társadalom. Pl.: oktatás maximális színvonalra emelése, egészségügyben egynapos műtétek tömegessé válását finanszírozni stb.
  • Harmadlagos prioritások: nagy hasznot hozó befektetések, amik nélkül hosszú távon is működik: üzleti célú befektetések

szakmaisag es demokracia partja penzugyi iranyitas

 

 

Országgyűlés

 

Az Országgyűlésben megszűnnek az állandó bizottságok, szervezete a mostani bürokratikusról ügynökségi modellre vált: tehát folyton változó lesz, a legsúlyosabb problémákhoz és a legnagyobb ötletekhez igazodik majd.

Az Országgyűlés tagjainak elsősorban a szakértők, társadalmi szervezetek egy helyre szervezése, megoldási ötletek, azokhoz érvek és ellenérvek gyűjtése lesz feladata. Utána már az így megfelelően előkészített döntéseket szavazzák meg. – Mindezt teljes nyilvánosság mellett (térmikrofonok és webkamerák lesznek mindenhol felszerelve).

szakmaisag es demokracia partja torvenyhozas orszaggyules reformja

A Parlament elsősorban a nagyobb csoportok ötleteivel fog foglalkozni. A miniszterelnök, az Ötletfogadási Hivatal keretében, főleg az egyének ötleteivel foglalkozik majd. Ötletfogadási Hivatalban is az ötletekkel kapcsolatban érveket és ellenérveket sorakoztatnak fel, és ezek alapján születik meg a döntés.
Ezzel sokkal közelebb kerülünk hozzá, hogy kulturált, felelősségteljes és professzionális politikai élet alakuljon ki. A politika így kizárólag a társadalomra fog figyelni. A politikai döntéshozatal sokkal elérhetőbb lesz. (Erich Fromm világhírű pszichológus szerint, az emberek szeretnek változások okozói lenni.)

 

szakmaisag es demokracia partja honvedseg kulugy penzügy torvenyhozas

 

Megosztom...