Magyar politikai rendszer megalapozatlanságának felszámolása - Szakmaiság és Demokrácia Pártja

A megalapozatlan politikai rendszer

 

A rendszerváltáskor a törvényhozás nem mondta ki, hogy a rendszerváltás előtt egy diktatúra állt fent. A diktatúrának egyetlen cselekményét se mondták ki bűncselekménynek és nem rendeltek el felelősségre vonást a rendszerváltás előtti bűncselekményekért. Nem lett jogilag kimondva, hogy:

  • Diktatúrát kiépíteni bűncselekmény,
  • Diktatúrát fenntartani bűncselekmény,
  • A választási rendszert egyoldalúan átírni bűncselekmény,
  • Diktatúrákkal katonai paktumot kötni bűncselekmény,
  • Más országoktól függővé tenni az országot bűncselekmény,
  • Felszámolni a sajtó pártsemlegességét bűncselekmény,
  • Rendszer-szinten elvenni az emberek méltóságát pl.: lakhatáshoz való jog megszüntetése, szociális ellátáshoz való jog megszüntetése bűncselekmény.

Aki ez ellen vét, azzal szemben azonnali hatállyal, ügyészség hivatalból nyomozást kezdeményez és bíróság ítélkezik. A legfőbb ügyészt az ügyészek választják, a legfelsőbb bírót a bírák – ezzel garantált a szakmaiság és a poltikai beleszólástól mentesség.

A büntetőtörvénykönyvet ezzel kiegészíteni már három évtizede időszerű.

A múlt eseményei:

1990 után az Alkotmánybíróság bár próbálkozott egy-egy apróság kimondásával, de az Alkotmánybíróságnak nem volt erre sem joga, sem megfelelő társadalmi felhatalmazása.

Ez a szégyen hogyan történhetett meg, hogy senki nem vonta felelősségre a rendszerváltás előtti rendszer felsővezetését? Mert minden rendszerváltás utáni jelentős politikai szereplő a rendszerváltás előtt diktatúra kitartottja volt: Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Csuka István, Torgyán József, Bajnai Gordon, de még az olyan politikai senkik is, mint Matolcsy György is MSZMP tag volt, ma Orbán kitartottja.

Hazai politikai rendszer megalapozatlan - Szakmaiság és Demokrácia Pártja

Megosztom...