56 mégsem

Budapest megváltozott látványképe

A rendszerváltás utáni két évtizedben Budapest látványképéhez hozzátartozott a több száz daru, ami folyamatosan dolgozott a pesti oldalon. Az utóbbi 6-8 évben a daruk már teljesen eltűntek és nem csak Pest beépített belvárosából, hanem mindenhonnan. A daruk eltűnése nem az építőipar technológiai fejlődését mutatja, hanem azt, hogy már alig épülnek lakások, az ország nem tud gyorsan fejlődni. Lakás-hiány alakult ki, emiatt az albérletárak és az ingatlanárak is az egekig nőttek.

Budapest fejlődés nélkül1
Egész Pesten (ahol Budapest majdnem teljes lakossága él) mindössze 12 daru van. Budán sincs sok, de abból 6 db a Budai Várban van. Amióta beköltözött a várba a kormány, azóta számolatlanul öntik a pénzt a vár felújításába. Csak első körben, amikor a miniszterelnöki irodákat alakították ki a Budai Várban, arra a felújítási hullámra elment 100 milliárd Ft közpénz. Azóta egy második felújítási hullám indult el, most már a várfalakat és a várban lévő belső kültéri részeket újítgatják. Mivel a műemlékek felújítása extrém összegeket emészt fel, így újabb 100 milliárd Ft könnyen felég. Ezen felül a vár minden egyes belső ingatlanára kiterjesztik a teljeskörű renoválást. Ha csak egy harmadik 100 milliárd ég fel, akkor „olcsón” megúsztuk.

Csakazért is Budai vár fejlesztése
Mi, azonnal befejezzük a pénz felégetését a Budai Várban. 100,000 lakást tervezünk megépíteni 4 év alatt. Újra sok daru lesz Pesten. Lecsökkentjük a lakás-éhséget és ezzel megerősítjük a Forint értékét, amit lerombolt a lakások és albérletek túl magas ára (mert rengeteg ember minden pénze albérletre vagy lakásvásárlásra megy). Ráadásul jelenleg rengetegen egy életre eladósítják magukat, a túl magas lakásárak miatt. A lakásárak csökkenése az adósságteher tornyosulásának is gátat szab.

gátat szabni 2

.

Zászlók? – Büszkeség?

Azt lehet látni országszerte, hogy eltűntek a piros-fehér-zöld zászlók, majdnem minden magánházról. Anno a Fidesz szavazói tűzték ki mindenhova előszeretettel. A Fidesz szavazók kokárdában jártak, március 15-től függetlenül, csak azért, hogy jelezzék, hogy ők Fidesz szavazók. Most már non-stop kokárda sehol és már csak néhány háznál látható kitűzött trikolór.

magyar zaszlo flag szakmaisag es demokracia partja

Anno a mostani miniszterelnök mondta a parlamentben, hogy minden pártnak ’56-os hősöket kellene a parlamenti padsoraiba ültetni, hogy az oroszok elleni küzdelemre mindig emlékeztesse őket. A Fidesz szavazóinak másik kedvenc jelképe lett a lyukas ’56-os zászló. Mára, az 1956-os lyukas zászlók a teljes eltűnés sorsára jutottak. Eltűntek a magánházakról, eltűntek a Fidesz-szavazók autóiról (matricaként). A Jobbik és a Mi Hazánk is az orosz propagandát nyomta és nyomja. Így az ő szavazóik körében nem lett népszerű a lyukas zászló. Az oroszok elleni fellépés szellemisége és ’56-ra büszkének lenni érzése is eltűnt a közéletből.

56os_zaszlo

Az árpádsávos zászlók helyzete: a második világháborúban a Nyilaskeresztes Párt mocskolta be az árpádsávos zászló emlékét azzal, hogy a jelképévé választotta. A rendszerváltás után a MIÉP és a Jobbik szavazók tűzték ki a házaikra, tették matricával az autójukra és lengették köztereken minden tüntetés alkalmával. Mára, az árpádsávos zászlót is maximum, néhány félig lekopott autómatricán látni. Úgy tűnik, kevesek büszkék arra, ami Magyarországon történt az elmúlt évtizedben.

árpádsáv

árpádsáv1

Pedig 2007-ben még a Fidesz gyűlés (is) így nézett ki:

fidesz_nagygyules_2007_marcius_15

Azóta milliónyi megfélemlített nyugdíjas, lefizetett vidéki szegény és megfélemlített kormányhivatalnok kezébe került az ország. A fiatalok eltűntek a Fidesz mögül, rengetegen az országból is távoztak. A büszkeségből balítélet lett. A büszkeség eltűnt. – A céljainkra, a terveinkre kell büszkének lennünk:

A programunk 25 oldalas verziója

Ez nem lesz mindig így. A nyugdíjasokat is meg lehet másképp szólítani. A vidéki szegényeket fel lehet emelni. A kormányhivatalnokok megfélemlítettségét is lehetséges száműzni.

Megosztom...