Jobbbik MSZP Momentum Demokratikus Koalíció LMP 2022 országgyűlési választás

Jobbbik MSZP Momentum Demokratikus Koalíció LMP 2022 országgyűlési választás

A legrosszabb forgatókönyv, ami a választásokon előjöhet (2022-ben)

Ilyenből több is van: 

  • Az első, hogy a Fidesz megint eredményesen csalja el a választásokat és hatalmon marad már zsinórban 16 éven át. Mivel ezt csak csalással tudják elérni, így az eddig kialakult diktatúra stabilizálódik.
  • A második rémálom-forgatókönyv, hogy az összefogott MSZP, LMP, DK, Momentum és Jobbik közösen hatalomra kerül.

Az összefogott ellenzék több estben is rémálommá válhat

Egyrészt az MSZP frontemberei mögött ott van egy korrupt pártapparátus, akik a rendszerváltás után dupla áron építették az autópályákat, az MSZP-nek is megvannak a saját oligarchái és ők már 12 éve várják a jutifalatot az MSZP-től.  Ezek a korrupt alakok sokkal inkább a Fideszre hasonlítanak, mint bármire, amire a szavazóik kíváncsiak lennének.

A másik veszélyfaktor a Jobbik hatalomra kerülése. Az ő pártapparátusuk a rasszista, zsidógyűlölő, bevándorló-ellenes és meleg-ellenes csoportból kerül ki. Őket a Fidesz a kezdetektől támogatta a saját sajtójával, Bencsik András a Fidesz egyik fő szervezőembere hozta létre a Magyar Gárdát, amiből kinőtt a Jobbik. A Jobbik hálából több jogszabályt is megszavazott a parlamentben 2010 után, ezzel a Fidesz elnyomó gépezetének jogszabályait kétpártivá tették. – Ha a Jobbik megszerzi a Rendőrség/Pénzügyőrség, a titkosszolgálatok vagy a hadsereg fölötti irányítást, feltöltik ezeket a szervezeteket a militarista/rasszista cimboráikkal és/vagy fegyvereket tudnak juttatni a Jobbikot támogató militarista szervezeteknek.

A rémálom forgatókönyv pedig csak ekkor kezdődik: a Jobbikkal kapcsolatban álló militaristák rátámadnak fegyverrel a többi politikai pártra, továbbá hogy népszerűbbek legyenek, rátámadnak a romákra, zsidókra, melegekre, bevándorlókra.

A rémálom-forgatókönyvnek, a szerves része, hogy az LMP, DK és a Momentum az emberi jelentéktelenség és töketlenség megtestesítői. Tehát ők nem fognak fellépni a Jobbik agresszív nyomulásával szemben, mert ahhoz túlzottan tesze-toszák.

 

A kevésbé rémálom, de szintén rossz forgatókönyv

Ez az 5 mostani nagy ellenzéki párt eddig is össze-vissza ígérgetett mindenkinek mindenféle pénzt: a nyugdíjasoknak, a vidékieknek, a romáknak, az egészségügynek, a szociális igazgatásnak, továbbá milliónyi települési fejlesztést ígértek be, amire még akkor se lenne pénz, hogy csak az egyikük kerülne hatalomra, de így 5 nagy ígérgető kerül egyszerre hatalomra. – Ez előrevetíti, hogy hatalomra kerülésük esetén egyszerre 5 párt fogja egymás haját tépni a pénzért.

 

A filozófiák az 5 hatalomra lépni készülő pártban

Mi növeli még a káoszt? Nincs egységes filozófiájuk, azon kívül, hogy közösen utálják a Fideszt, mert foglalja a helyüket. De ez csak a választások végeredményének a kihirdetéséig tart.

Kezdjük az alapokkal: baloldal és jobboldal fogalma. Ez a két irányzat természetesen nem arról szól, amit Magyarországon előadtak erről.

A baloldali eszme lényege, hogy az állam sok adót szed be, de cserébe az állam erősen gondoskodik az állampolgárairól. Emiatt sok az állami alkalmazott és főleg állami kezdeményezések működnek az élet minden területén (mert a magas adók miatt egyedül az államnál van igazán sok pénz).

A jobboldali eszme lényege, hogy az állam kevés adót szed be, emiatt az embereknél több pénz marad. A jobboldaliság mottója, hogy több pénzed marad, old meg magad. Egy ilyen szituációban sokkal kevesebb az állami alkalmazott, de várhatóan több a magáncégeknél foglalkoztatott. Ilyen esetben a magánkezdeményezéseknek is nagy súlya van (pénzügyileg nem az állam uralkodik mindenki fölött).

Magyarországi probléma: minden párt vagy jobb- vagy baloldalinak vallja magát, miközben a Jobbik (és a Fidesz) nem jobboldali, az MSZP/DK/LMP/Momentum nem baloldali. Az eszmei különbségek a fejekben lévő káoszból fakadnak. Ez a káosz egyetlen párton belül is folyton ellenmondásokat generál. Összezárunk 5 pártot MSZP/DK/LMP/Momentum/Jobbik, amik már mindenféle állami kiadást és állami gondoskodást megígértek, ha a közönségük úgy akarja, akkor adócsökkentéseket is ígérnek – ebből a filozófiai káoszból a zűrzavar születhet – nem 4 éves életképes kormányzás.

Káosz - lehetséges ellenzék a neved Jobbik MSZP Momentum DK LMP - Szakmaiság és Demokrácia Pártja

Káosz - parlamenti ellenzék a neved Jobbik MSZP Momentum DK LMP - Szakmaiság és Demokrácia Pártja

Megosztom...