Európai Unió folyamatban lévő reformjai

Avagy hogyan döntenek a lakosság feje fölött? És hogyan tovább?

Az Európai Unió a portfolio.hu cikke szerint reformokra készül. – De az EU nem küld tájékoztatást a polgárainak. Például egy levelet, hogy „kedves EU-s polgár még több központi hatalmat szeretnénk felhalmozni, mert…”. Továbbá az EU lakossága nem csak a döntések előkészítésébe nincs bevonva, de a meghozatalába sincs. Az Európai Unió történetében még egyszer se fordult elő, hogy megkérdezték volna a polgáraikat, hogy egyet értenek-e egy döntéssel. Volt népszavazás a belépésről és ezzel vége szakadt az EU-s népszavazásoknak. Az EU közel 70 éves történetében még egyszer sem fordult elő, hogy kikérték volna a polgárok véleményét.

Miközben az EU már ott tart, hogy szabályozza a hétköznapi adatkezelést, a mezőgazdasági termelést, a kereskedelem gyakorlatilag minden formáját, felülírják minden tagországuk törvényeit és rendeleteit a központból. De ilyen hatalmi pozícióból csak egy dologra képesek, 460 millió polgáruk feje fölött dönteni.

Fel sem merül bennük, hogy: csak kellene küldeni 1-1 levelet, csak kellene évente legalább 1-2 alkalommal a legfontosabb kérdésekben népszavazásokat tartani. 70 éve tapossák el az alájuk tartozó európai országok lakosságát. 70 éve az a rendszer filozófiája, hogy nem szabad megkérdezni az embereket, hiszen pár korrupt alak a központban 460 millió embernél okosabb.

Ez a hatalmi helyzet generálja a korrupciót. Hiszen ki képes lefizetni 460 millió embert? Senki. Ki képes lefizetni 700 döntéshozót? A nagyobb vállalatok.

Magyarországon a narancsos kormány és az őket megelőző kormányok nagy tételben lopták/lopják az EU-t. Az EU mindenkit figyelmeztetett a tisztességes pénzkezelésre, de valahogy sosem volt (az EU) hiteles. Pontosan azért, mert a magyar lakosság hozzászokott a korrupt vezetőkhöz, hozzászokott, hogy a feje fölött döntenek. Így rutinszerűen nem igénylik (meg sem fogalmazódik bennük az igény), hogy beleszólhassanak az EU belső ügyeibe (pedig jelenleg tagja vagyunk a szervezetnek).

Ez Európai Unió erre a helyzetre úgy reagál, hogy szerintük minden problémára az a megoldás, hogy még több és még több hatáskört vonnak el a tagállamoktól. Magyarországot kivéve, minden tagállamuk demokrácia. Az EU központi szervezete támadja a tagállamok demokráciáit. Helyettük az EU önmagát próbálja meg: hatalommal és bevételekkel növelni a tagállamok kárára. Ez egy zsarnoki magatartás. Ezért van az, hogy a mostani magyar kormányzat valahogy még sincs kirúgva az EU-ból, valahogy mindig bent tud maradni az országunk, valahogy az EU mégis tud azonosulni a naranccsal.

Már csak az a kérdés, hogy most mi a jó és mi a rossz? 1.) Bent vagyunk egy korrupt és diktatórikus kormánnyal, de az EU is korrupt és diktatórikus. 2.) Vagy kilépünk egy nem korrupt kormánnyal. 3.) Vagy bent maradunk egy korrupt és diktatórikus szervezetben egy nem korrupt kormánnyal.

 

A jövőbeni kormány alatt Magunkat értjük.

zűr és a zavar korruptak és korruptak

Megosztom...